Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ACV : 'De sociale zekerheid in onzekere tijden' - actie op 17/1 uitgesteld

ACV : 'De sociale zekerheid in onzekere tijden' - de actie op 17/1 is uitgesteld door de sneeuw

"ACV provincie Antwerpen confronteerde haar leden met enkele van die recente uitspraken.  We leven in onzekere tijden. Een sluipend ongenoegen en angst tekenen onze samenleving. Onze sociale zekerheid die zo vanzelfsprekend lijkt, staat erg onder druk.

Basisprincipes zoals: tussenkomsten bij doktersbezoeken en medische behandelingen, een uitkering bij ziekte, werkloosheid of pensioen worden in politieke middens meer en meer in vraag gesteld. De betaalbaarheid in de toekomst wordt betwijfeld. In de bijdragen werd al drastisch gesnoeid.

In onzekere tijden is zekerheid nochtans wat iedereen nodig heeft.

Tijdens de marktactie zullen de resultaten van de poll bekend gemaakt worden en zal het ACV bij een heerlijk tasje warme soep in gesprek gaan met voorbijgangers.  

De marktgangers kunnen ook hun wens voor een sterke sociale zekerheid neerpennen op een wenskaart.  Deze wensen worden op meerdere plaatsen in het land verzameld. Later worden ze verwerkt in een nationaal ACV-memorandum sociale zekerheid dat na de verkiezingen aan de nieuwe ministers voorgelegd wordt.

St.- Lambertusstraat , Westerlo, België

Deel dit artikel